Forsiden
Du er her: Forsiden > Prosjekter > Kommentarer til «Halsmerkede sædgjess og ny rapport»

Kommentarer til «Halsmerkede sædgjess og ny rapport»

Siden 2003 har NOF utstyrt åtte sædgjess av underarten rossicus med svarte halsringer på Stabbursnes i Porsanger, Finnmark. I Sverige har det våren 2009 blitt fanget og halsmerket 42 sædgjess i traktene ved Umeå og Luleå. Disse har blitt utstyrt med blå halsringer.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Rossicus, forekommer den i Norge da?

Benytter sjansen til å gi NSKF enda et stikk. Denne underarten står fortsatt ikke på lista over arter påtruffet i Norge !!

KSO (14.05.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Underarten rossicus i Norge

Underarten rossicus forekommer både her og der i Norge (på trekk, om vinteren, og som hekkefugl i Finnmark), men problemet for både feltfolk og NSKF er at en andel av fuglene (10-20%) ikke lar seg underartsbestemme. Det er relativt enkelt å skille ut en typisk rossicus (svært lik kortnebbgås i nebbfasong - kort med høy basis) og en typisk fabalis (smalhodet og langnebbet). Fargevariasjon i nebb er en indikator, men også der er variasjonen stor. NOF jobber sammen med flere utenlandske gåseforskere for å prøve å forbedre det deskriptive grunnlaget for en sikker underartsbestemmelse, men som med mye annet tar dette tid.

Tomas Aarvak (17.05.2009)

Ny kommentarSvar på denne