Forsiden
Du er her: Forsiden > Prosjekter

Prosjekter

Siste nytt

Åkerrikse (foto: Dean Eades)NOFs åkerrikseprosjekt fortsetter i 2020 (15.05.2020)

Åkerrikseprosjektet er et av NOFs eldste artsprosjekter, og vi har nå fulgt forekomsten av denne karismatiske fuglen i Norge hvert år siden 1995. Også i 2020 oppfordrer vi folk til å dra ut å lytte etter åkerriksas særpregede sang i de stille vår- og sommernettene.

Les mer
Lappspurv (foto: Petter Thornes)Årets fugl ankommer landet (21.03.2020)

NOF har valgt lappspurv som Årets fugl i 2020. Lappspurven er en trekkfugl, og er fåtallig i Norge om vinteren. Den 20. mars ankom årets første sikre trekkere landet, på Herdla i Askøy kommune i Hordaland.

Les mer
Lappspurv (foto: Frode Falkenberg)Lappspurv er Årets fugl 2020 (09.01.2020)

Med sine karakteristiske hodetegninger i svart og hvitt, sitt rødbrune nakkeparti og gule nebb, er lappspurvhannen en av fjellheimens virkelige juveler. Dessverre er lappspurven, som så mange andre av fjellets fugler, i tilbakegang i Norge. Vi i NOF ønsker å rette fokus på dette, og har i 2020 valgt arten som Årets fugl.

Les mer
Horndykker miniFår vi en oppdatering av handlingsplanen for horndykker i 2020? (23.10.2019)

Horndykker er én av fem fuglearter i Norge med egen handlingsplan. Denne skulle etter planen evalueres etter en ny totalkartlegging i 2014. Totalkartleggingen er ennå ikke gjennomført, men med oppdatert bestandskunnskap fra store deler av landet er tidspunktet for å evaluere forvaltningen nå riktig.

Les mer
Svarthalespove (foto: Oddvar Heggøy)Godt år for svarthalespovene i Nord-Norge (05.09.2019)

Hekkebestanden av den nordlige underarten av svarthalespove (Limosa limosa islandica) er liten, og i all hovedsak delt mellom Nordland og Troms. Resultatene av årets kartlegging ble oppløftende, og vi vet nå mye om hvilke lokaliteter som er særlig betydningsfulle for denne sjeldne hekkefuglen.

Les mer
ÅkerrikseFå åkerrikser i 2019 (30.08.2019)

Foreløpige observasjonstall tyder på nok et magert år for åkerriksa i Norge i 2019, med ca. 101 syngende individer. Tall fra NOFs intensivovervåking gir et noe mer positivt bilde av situasjonen, selv om det heller ikke her er noen tegn til framgang for arten.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International