Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Kommentarer til «Etterlysning: Bilder av døde, våte sjøfugler»

Kommentarer til «Etterlysning: Bilder av døde, våte sjøfugler»

Norsk institutt for naturforskning (NINA) er i gang med en kartlegging av utilsiktet fangst av sjøfugl i norske fiskerier. Det skal utarbeides bestemmelsesark til identifikasjon av døde sjøfugler. I den forbindelse ønskes bilder av døde, våte sjøfugler, enten de er omkommet i fiskeredskap eller ikke.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Gratis bilder - til NINA av alle ???

Det er hyggelig å se at fiskerirelatert dødelighet på sjøfugl nå endelig ser ut til å bli tatt på alvor - og jeg bidrar gjerne til dette arbeidet.

MEN: Det er ikke uten en viss forbauselse jeg ser at NINA - av alle - etterspør gratis bilder. Å etterspørre gratis bilder er i seg selv ingen urimelig ting når bildene skal benyttes til formål som fremmer fuglevern og NOF's mplsettinger. Og vi er mange i NOF-miljøet som har bidratt med fri bruk av bilder til diverse trykksaker opp gjennom årene. Det som forbauser meg er at en kommersiell aktør som NINA får seg til å spørre om gratis bilder. Det faktum at NINA i sine prosjekter blant annet budsjetterer med en vanvittig høy overhead gjør det faktisk ganske uspiselig for meg når NINA ber frivillige fuglevernere om sponsing via gratis fotografier. For å komplettere situasjonsbeskrivelsen kan jeg nevne et ferskt eksempel (uke 3/2009) på det omvendte forhold; nemlig at en miljøvernorganisasjon i forespurte en NINA-forsker om fotos til bruk i sitt medlemsmagasin. Forskeren hos NINA i Tromsø krevde da ett vederlag på 1.000 kroner pr. bilde fra miljøvernorganisasjonen. Jeg sier ikke mer...

Leaibolmmai (22.01.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble TA BETALT FOR BILDENE!

Ikke økonomi til å betale? Tullball og pisspreik. For all del IKKE send bilder UTEN å ta deg betalt for bildene! Særlig dersom bildene skal publiseres, noe de tydeligvis skal. NINA er en bedrift som tjener penger på sin virksomhet og bør ha vett til å betale for bildene de skal bruke. For bilder som ikke skal publiseres blir saken en annen.

Bruk gjerne prisene til samfoto som utgangspunkt for prissetting av bilder.

mvh naturfotograf som tar betalt for bilder untatt til veldedige formål som NOF...

(22.01.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ta betalt!

Ikke et bilde til NINA fra meg. Prinsippet er likebehandling. Skal vi gi fra oss gratis må også NINA gi fra seg ting til mljøvernorganisasjoner også.

Rune Hallbjørn Jensen (23.01.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Foto, tegninger, obser ...

Alt har en verdi, ikke bare fotografier. Til en ideell forening jobber man gjerne gratis og gir med glede (begrenset) bruksrett til åndsverk i form av foto, tegninger etc.

Men man må skille mellom idealistisk og kommersielt arbeid.

Nina er en kommersiell bedrift, og alt som gis gratis til et kommersielt marked - uansett hvor godt formålet måtte være - er ren dårskap. Hvorfor skal andre tjener penger på ditt materiell, uten at du selv skulle få et øre?

Så jeg er helt enig: ta betalt!

Håkan Billing (24.01.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble typisk NINA

ikke overrasket i det hele tatt over at NINA vil ha folk til å sende inn gratis bilder.. føyer seg godt inn i rekken på eksempler hvor NINA utnytter NOF folk for en billig penge og som de selv videreselger produktet og tjener penger på.

NINA sin aktivitet er for all del viktig, men de bør innse at de ikke bør utnytte kapasiteten hos frivillige organisasjoner til egen økonomisk vinning.

Enig med de andre her: ta betalt for bildene NINA vil ha og fortsett og gi bildene gratis til NOF!

skeptisk (24.01.2009)

Ny kommentarSvar på denne