Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Oslo & Akershus
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Oslo & Akershus

NOF OA

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

KommunefuglKommunefugler i Oslo og Akershus (01.09.2020)

Oslo og Akershus er i en tid med sterk befolkningsvekst. Med det følger ansvar. Presset mot naturen må ikke bli så sterkt at det gir uheldige og i verste fall uerstattelige naturskader. For å minne om dette har vi pekt ut en fugl, en kommunefugl, for hver av kommunene i Oslo og Akershus.

Les mer
KrikkandKoronas negative bieffekter på naturen (17.05.2020)

I NOF jobber vi hardt med å verve medlemmer, få folk interessert i fugler, og for at flere skal komme seg ut i den norske naturen. Da burde vi være kjempeglade i disse koronatider, at langt flere enn normalt har funnet veien ut av tettbebygde strøk. Dessverre opplever vi også en bakside av medaljen.

Les mer
KråkeFuglelivet i urbane Oslo 2018–2019 (19.04.2020)

Årets tema 2018 i NOF avd. Oslo og Akershus (NOF OA) var kartlegging av fuglelivet i Oslos urbane strøk. Prosjektet gikk over 2018 og 2019. Dette var mer et dugnadsprosjekt enn en systematisk kartlegging, men likevel svært verdifullt.

Les mer
FiskemåkeKvalitetssikring av sjøfugltellinger i indre Oslofjord (16.10.2019)

Helt siden 1971 har NOF OA, på oppdrag av Fylkesmannen, foretatt standardiserte tellinger av sjøfugl i indre Oslofjord. I begynnelsen var det årlige tellinger, deretter annenhvert år unntatt for makrellterne som telles hvert år. Med midler fra GBIF Norge er nå alle tellinger digitalisert, og er å finne i NOF OAs rapportsystem.

Les mer
JervResultat fra kåringa av friluftslivets Årets ildsjel 2019 (03.09.2019)

Takk til alle NOF-ere og andre som stemte på NOF OAs leder, Håkan Billing, til kåringa av Norsk friluftslivs pris Årets ildsjel 2019. Vi nådde dessverre ikke helt til topps, i en kåring som ble avgjort av antall stemmer, ikke antall mennesker som stemte.

Les mer
Egg av fiskemåkeUlovlig punktering av måkeegg (23.07.2019)

I små kommuner blir det naturlig at fagansvarlig i kommunen også sitter i styre og stell i foreninger innen idrett, naturvern samt jakt og fiske. Da gjelder det å passe på hattene, og det er ikke alltid at lovverket følges.

Les mer

Nyhetsarkiv