Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Om NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Om NOF Hordaland

Hvitryggspett

Hvitryggspetten er både fylkesfuglen i Hordaland og NOF Hordaland sin emblemart. (Opphavsrett: Tore Larsen) Større bilde

Fylkesavdelingen i Hordaland har noe over 800 medlemmer, og fungerer som bindeledd og talerør for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, meld deg inn i fylkeslaget eller ta kontakt med oss.

Bli med du også!

Vi arrangerer fugleturer til mange spennende områder både i og utenfor Hordaland gjennom hele året. Du er hjertelig velkommen til å delta om du har lyst til å lære mer om fuglene våre, i selskap med både nybegynnere og eksperter. Lokallagene arrangerer månedlige møter, der dyktige foredragsholdere fra nær og fjern forteller og viser bilder av fugler.

De som ønsker det kan delta i en rekke prosjekter. Prosjektene er alt i fra enkle registreringer av når trekkfuglene blir sett første gang på våren til mer omfattende registreringsarbeid. Prosjektene er åpne for deltakelse av alle, og krever ikke nødvendigvis så stor kunnskap eller innsats av den enkelte.

Fugletidsskrift i Hordaland

NOF avd. Hordaland utgir tidsskriftet "Fuglar i Hordaland" tre ganger i året. I bladet finner du et variert utvalg av artikler om fugler som passer for alle aldersklasser, eksperter eller amatører. Les mer om bladet her.

Historie

NOF avd. Hordaland ble en realitet på konstituerende årsmøte 6. desember 1977, slik at 1978 ble foreningens første virkeår. Før dette hadde en Bergensavdeling, som formelt ble stiftet i 1962, eksistert. Foruten arbeidet med fugl og fuglefreding ble NOF avd. Hordaland spesielt lagt merke til da de i 1988, i sammen med det som den gang het Vestlandske Naturvernforbund, ga ut brosjyren "Granplanting på Vestlandet" Dette førte til en opphetet debatt i aviser og radio. Etter dette bestemte landbruksministeren at miljøinteressene skal sterkere inn i skogforvaltingen.