Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Hordaland

 Velkommen til Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen:

www.fuglar.no

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

TretåspettTretåspett i Askøy (10.05.2020)

Mai er vakker. Trekkfuglene kommer tilbake, mens mer stasjonære arter synger og hilser våren velkommen. Spettene våre er også på sitt mest aktive i denne perioden. En uvanlig trommevirvel ved Haugland på Askøy skulle vise seg å være av en meget eksklusiv karakter.

Les mer
EgretthegreEgretthegre i Os (17.04.2020)

På en ettermiddagstur like nord for Osøyro i Bjørnafjorden 5. april skulle Solfrid Berland oppleve noe hun aldri hadde sett før i nærområdet sitt. En kritthvit hegre! Fuglen, en egretthegre, holdt seg sammen med gråhegrer i ei tjørn gjennom dagen. Dette var 31. gang arten har blitt sett i Hordaland.

Les mer
Facebook2000 medlemmer på Facebook (25.03.2020)

En milepæl er nådd! NOF Hordaland sin gruppe «Fuglar i Hordaland» på Facebook passerte 2000 medlemmer i dag. Gruppa har utviklet seg til å bli en viktig arena for å dele fugleopplevelser for fugleinteresserte både i og utenfor regionen. Bli med du også!

Les mer
SvartstrupetrostSvartstrupetrost i Hardanger (22.02.2020)

Noen ganger kan lokal fuglekikking gi unike opplevelser. Denne gangen skjedde det i en luke mellom regnbyger og kuling, hvilket har dominert værbildet i Hordaland så langt i år, på Sandstå i Ullensvang. Anne-Marie Korhonen snublet over den sjeldne svartstrupetrosten i sin egen lekegrind.

Les mer
Hardanger lokallagStabilt i NOF Hardanger (13.02.2020)

Hardanger lokallag avholdt årsmøte 11. februar. Det ble ny rekord i frammøte med hele 18 personer. Det var godt at vi hadde flyttet fra Sandvinhytten, for der hadde det ikke blitt plass til alle.

Les mer
BjørkefinkUnik finkeopplevelse i Bergen (04.02.2020)

Har du lyst til å oppleve noe som aldri har skjedd i Hordaland tidligere? Da er det er bare å komme seg ut, enten i grålysninga om morgenen, eller når det mørkner om ettermiddagen. Ta turen til Nygårdsparken i Bergen, der titusenvis av bjørkefinker tilbringer nettene for tiden.

Les mer

Nyhetsarkiv