Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Finnmark
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Finnmark

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

KrykkjeKrykkjehotellet på Vardneset i Berlevåg er en realitet (05.03.2020)

Det har vært mye omtale av krykkja det siste året. Den truede fuglen irriterer enkelte når den etablerer seg blant folk. I fjor kunne vi skrive om at Berlevåg kommune hadde vedtatt å bygge et krykkjehotell. Nå ved inngangen til en ny hekkesesong er byggverket klar til bruk!

Les mer
Ringmerket pilfinkRingmerkerens hjørne presenterer pilfink (04.03.2020)

I «ringmerkerens hjørne» presenterer vi både aktive ringmerkere i Finnmark samt de spennende og til dels eksotiske artene de vil vise oss. Denne gang presenterer vi en pilfink som Ken Gøran Uglebakken ringmerket hjemme hos webredaktørene i Alta sist høst.

Les mer
Lappopove_miniFra Lappmeisen 2017; Hvor trekker og hekker lappspovene som raster i Porsangerfjorden? (06.02.2020)

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Denne gangen presenteres en artikkel fra 2017 om en av mange karakteristiske Finnmarksarter - lappspoven!

Les mer
Ringmerket gulspurv_miniRingmerkerens hjørne presenterer gulspurv (27.01.2020)

I «ringmerkerens hjørne» presenterer vi både aktive ringmerkere i Finnmark samt de spennende og til dels eksotiske artene de vil vise oss. Denne gang presenterer vi en gulspurv som Ken Gøran Uglebakken ringmerket hjemme hos webredaktørene i Alta sist høst.

Les mer
Horndykkerpar_miniKollaps i horndykkerbestanden i Troms - ikke samme trend i Finnmark (22.01.2020)

Den tillitsfulle og flotte horndykkeren er lett å kjenne igjen i sin rødbrune hekkedrakt med mørk rygg og svart hode. Denne dykkeren er historisk sett ganske fersk både i Troms og Finnmark, men de siste årene har utviklingen vært forskjellig i hhv. Troms og Finnmark. Mens bestanden i Finnmark er stabil eller sågar svakt økende er det en dramatisk nedgang i bestanden i deler av Troms.

Les mer
Havørn1_FO5A7187_miniForkommen havørn berget fra drukningsdøden (16.01.2020)

Det finnes heldigvis mange gladhistorier i fuglenes verden, ofte etter prisverdig innsats fra oss mennesker. Nå har NRK publisert en historie om en våt og forkommen havørn som fikk skyss til land med en fiskebåt.

Les mer

Nyhetsarkiv