Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Foringsautomaten på Spornes på plass!
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Foringsautomaten på Spornes på plass!

Av Helge Venaas (14.11.2019)

Rune Skåland har satt opp foringsautomaten ved parkeringsplassen på Spornes for sesongen. Automaten ble tatt i bruk i fjor ble fort et populært innslag for både fuglekikkere og turgåere. Kanskje blir det noen flere spennende observasjoner der i år, nå som foringa er etablert? De ser iallfall ut som fuglene setter pris på den, for frøene forsvinner i en fei! Bidra gjerne med å fylle på solsikkefrø når du først er på tur!

foringsautomaten på spornes

Foringsautomaten ved parkeringsplassen på Spornes er på plass for sesongen! (Opphavsrett: Helge Venaas) Større bilde

For å krydre turen for fuglekikkere og andre, og for å vise litt av fuglelivet i og rundt Raet nasjonalpark, søkte NOF avd. Aust-Agder om å få sette opp en foringsautomat ved parkeringsplassen ved Spornes. Det er her folk ledes om det følger skiltene til nasjonalparken. Området er svært populært, også for dem som av forskjellige grunner ikke kan ut i terrenget, men bare nyter utsikten over rullesteinsstrendene og det åpne havet. Søknaden ble innvilget og Rune Skåland fikk laget et flott, lite Torungen fyr med plass til masse solsikkefrø.

Når nå automaten er plassert ut igjen, ser vi frøene forsvinner i godt tempo, så vi håper at besøkende bidrar til å fylle på litt når de er på tur! I fjor var det flere som tok med seg en pose frø i ny og ne og sørget for at det alltid var noe for våre fjærkledde venner å bite i. Det ble også hengt opp meiseboller og andre godsaker. Vi håper det samme skjer i år og at lokaliteten etterhvert som den blir godt etablert, også kan vise til noen spennende observasjoner.

Så altså, vi er svært glade for at folk fyller på frø. Bli med på dugnaden!