Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning > Kommentarer til «NOF har anmeldt krykkjedrap i Nord-Trøndelag»

Kommentarer til «NOF har anmeldt krykkjedrap i Nord-Trøndelag»

I Rørvik i Nord-Trøndelag har en hekkeplass for krykkje blitt dekket med fiskegarn for å hindre fuglene i å hekke. Resultatet er at mange krykkjer har mistet livet etter at de har satt seg fast i garnet. NOF er rystet over skjebnen til fuglene, og har anmeldt saken. Nettet skal nå byttes ut med et nett som ikke skader krykkjene.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Grusomt!

At folk kan være så utrolig grusomme og uforstandige i sin omgang med dyr og natur, er helt uforsåelig! Så mange av kystfuglene er truede arter allerede! Skal vi i tillegg bidra til å utrydde enda flere på slik en grusom måte! dette burde straffes hardt!

Anita (nordtrønder) (07.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Merkelig..

Kan det virkelig være lovlig å ødelegge, eller ta fra fuglene en hel hekkeplass, slik som båtfolket i Vikna tidligere har gjordt? Det var jo derfor fuglene begynte å hekke på hustakene til å begynne med.

Flott likevel at noen reagerer på massedrapene. Det kommer altså nå et nytt nett som ikke skal være like skadelig, dessverre vil jo også dette ødelegge den siste lille skansen fuglene nå står igjen med.

Vegard fra Østfold (07.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Merkelig..

Så lenge man er utenfor vernede områder er det ikke forbud mot å gjøre forebyggende tiltak som hindrer at fuglene går til hekking. Dersom fuglene har startet hekkinga er det ikke tillatt å fjerne reir, egg eller unger. Dette gjelder alle arter. Mange av krykkjene har flyttet nærmere havna ved kanalen, noe som ser ut til å gå greit, men NOF mener at beste løsning er å gi den gamle hekkeplassen i fugleberget tilbake til krykkjene.

Anne Kolstad (09.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Nabo

Ja det er vel jeg som må ta på meg skylda for dette fordi det er jeg som ønsker at jeg og min familie kan få et normalt liv uten å bli bedøvd av støy fra disse fuglene døgnet rundt. Kan berolige alle fugleelskere at garnet er fjernet nå i kveld og ber samtlige velkommen til å tilbringe en uke ved mitt hus nå i hekkesesongen. Opplyser herved at dette tiltaket med garn ble godkjent av såkalte eksperter som jeg uheldigvis er med å lønne! Jeg ønsker ingen krykkjedød men tror enkelte må gå inn i seg selv å tenke over på hva de holder på med og følgende av å gi frislepp. Krykkjene var IKKE her før oss da de søker trygghet pga stor ørnebestand her i Namdalen. Hvis dere skal redde krykkjene som det finnes ca 1million av og Ikke skjønner jeg hvorfor de er rødlistet så må dere folkens ut på sjøen og mate de. De dør av SULT fordi Naturen regulerer bestanden pga for lite MAT.

Nabo (08.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Bra at NOF tar ansvar

Veldig bra at NOF tar ansvar og anmelder denne meget stygge saken. Dette er noe som skjer i økende grad langs hele kysten, men saken i Rørvik er ekstra ille pga de klare bruddene på Dyrevelferdsloven som det her vises til. At nettet ikke ble plukket ned umiddelbart da det viste seg at fugler satte seg fast og ble skadet, gjør jo at denne saken har et klart islett av FORSETT, ved at man lot denne dyretragedien fortsette å utspille seg. Dette må jo ha vært åpenbart for både gårdeier, administrasjon og halve bygda. Det er skremmende hvor likegyldige noen er til dyremishandling. Blir spennende å se utfallet av denne saken, som jeg håper kan bidra til at andre betenker seg før de prøver noe tilsvarende.

Alf Tore Mjøs (09.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Bra at NOF tar ansvar

Dere som vet alt om fugleliv kan dere svare meg på hvor mange krykkjer som dør av å spise plast og blir drept av ørn her i distriktet rundt Rørvik i året? Kan dere estimere et antall? Naturen er grusom og måten den ordner opp på er ikke pen for å si det slik. Bare for å sette dette i et perspektiv. Når vaktmesteren sier i avisa at han har avlivet 200krykkjer de siste årene da spekulerer jeg hvor DERE har vært da?

Nabo (09.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: SV: Bra at NOF tar ansvar

Hva med å sette opp en kunstig krykkjevegg et stykke bortenfor dagens problemområde. Bruk falske hubroer, slanger, rovfugllyd etc for å flytte hekkebestanden. En stor kunstig hekkevegg vil trolig fungere.

Ornitolog (09.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: SV: SV: Bra at NOF tar ansvar

Kunstig hekkevegg er foreslått i mange år fra folk som har vært vitne til denne konflikten og som er engasjert i denne saken. Problemet er en handlingslammet kommuneadm. som setter i gang ulike tiltak etter at fuglene har begynt å hekke for hvert år! Her er det snakk om avlivning av 200!! krykkjer som følge av unfallenhet fra de som har ansvaret her! Det som har skjedd på Vikna, er rett og slett naturkriminalitet av verste sort!

Kitty (09.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: SV: SV: Bra at NOF tar ansvar

Dette anbefales ikke. Måker er smarte nok til å gjennomskue slikt temmelig raskt, og rovfugllyder er mer egnet til å irritere folk enn fugl. På Forus utenfor Stavanger brukte fiskemåkene utlagte gummislanger som reirmateriale....

Alf Tore Mjøs (11.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: SV: SV: SV: Bra at NOF tar ansvar

Kanskje gummislangene heller burde vært lagt ut på stolsetene i kimmunestyret? :)

Sofavelger (09.06.2013)

Ny kommentarSvar på denne