Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning

Naturforvaltning

Siste nytt

HavhestFuglefjellet på Runde kontra Havsul I (04.05.2020)

Kvar er heilskapsforståinga for kystnaturen ved vindkraftutbygging «i fjøresteinane»? Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har gitt utvida igangsettingsfrist for vindkratverket Havsul I. NOF har jobba mot prosjektet i nærare 15 år, og ber no departementet om å setje ein endeleg stopp for ein av dei mest hårreisande vindkraftplanene Noreg har sett.

Les mer
HavørnHavørn utsatt for fotsaks døde (28.04.2020)

Fredag 24. april fikk rovfuglkjenner Frantz Sortland en telefon fra en tidligere elev, Maiken Johannesen. Hun hadde sett en skadet ørn ved Nøss på Andøya i Nordland. Foten virket ikke skikkelig, og en fotsaks var årsaken. Nå er fuglen avlivet som følge av skaden. NOF anmelder bruken av fotsaks, i håp om at politiet klarer å finne den skyldige.

Les mer
TundrasædgåsUnderartsbestemmelse av sædgås (24.04.2020)

Du er ute i felten, og ser på en flokk med gjess. De har guloransje bein og et oransje felt på nebbet. Da er de jo sædgjess. Men, det finnes to forskjellige underarter her til lands, så hvilken er det man har foran seg? Nå finnes det en ny brosjyre som blir et viktig hjelpemiddel for å skille de to underartene i felt.

Les mer
StorskarvSklinna: Midt-Norges viktigste sjøfuglkoloni må holdes oppdrettsfri (23.04.2020)

Midt i en omfattende klima- og naturkrise opplever vi dessverre at naturverdier med internasjonal vernestatus trues. Nå søkes det om dispensasjon fra Leka kommunes arealplaner for lakseoppdrett kloss inntil Sklinna naturreservat og Ramsar-område.

Les mer
HvitkinngåsNytt gress for både bonde og gjess (23.04.2020)

Nå i disse dager begynner hvitkinngåsa å innta sine rasteplasser på Helgeland og i Vesterålen. Her raster de på vei til sine hekkeplasser på Svalbard. I Vesterålen har gårdbrukerne byttet ut timotei med hundegras og andre flerårige arter som raigras og strandsvingel. Disse anses å tåle gjessenes beiting bedre.

Les mer
RødstrupeViltforskrift med klare forbedringer (07.04.2020)

En ny viltforskrift, som blant annet skal regulere skadefelling av fugler og dyr, trådte i kraft 1. april 2020. Mange reagerte på utkastet til skadefellingsregime under fjorårets høring, men det endelige resultatet har flere forbedringer sammenlignet med tidligere forskrift.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International