Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Artsobservasjoner passerer 3 millioner

Artsobservasjoner passerer 3 millioner

Av Magne Myklebust (08.01.2010)

Ei kanadagås fra Orrevatnet på Jæren fikk æren av å bli registrering nummer 3 millioner i rapporteringsverktøyet Artsobservasjoner! Med ni millioner treff fra 16 000 unike IP-adresser bare i september 2009 er Artsobservasjoner for alvor i ferd med å skape folkelig engasjement rundt kartlegging av biologisk mangfold.

Egil Ween

Egil Ween (44) fikk æren av å legge inn registrering nummer tre millioner i rapporteringsverktøyet Artsobservasjoner. Større bilde

Det ble nok en gang en fugl som får fram overskriftene rundt Artsobservasjoner. Kanskje ikke så overraskende når vi vet at 86 % av registreringene i Artsobservasjoner er av fugler. Egil Ween (44) fra Stavanger var som så mange andre ornitologer ute i kulda på 1. nyttårsdag for å se hva det nye året hadde å bringe av fugleobservasjoner. Ei kanadagås fra Orrevatnet på Jæren ble registrering nummer 3 millioner i Artsobservasjoner når vi tar i betraktning alle rapporteringsmodulene (og ikke bare fugler).

For NOF er det tilfredsstillende å registrere hvilken oppslutning Artsobservasjoner har fått i medlemsmassen. Ikke bare legges det ut mange observasjoner, vi registrerer også hvilket uvurderlig bildearkiv rapporteringsverktøyet etterhvert har blitt.

Les mer (Artsdatabanken)

emneord Emneord: artsobservasjoner

kommentarer Kommentarer til nyheten (4)