Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Oslo & Akershus
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Oslo & Akershus

NOF OA

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Egg av fiskemåkeUlovlig punktering av måkeegg (23.07.2019)

I små kommuner blir det naturlig at fagansvarlig i kommunen også sitter i styre og stell i foreninger innen idrett, naturvern samt jakt og fiske. Da gjelder det å passe på hattene, og det er ikke alltid at lovverket følges.

Les mer
RødtoppfuglekongeRødtoppfuglekonge – ny hekkeart for Norge! (14.07.2019)

Rødtoppfuglekonge er siste tilskudd blant norske hekkefugler! I Oslo ble det i begynnelsen av juli dokumentert at et par rødtoppfuglekonger matet dununger. Arten har hatt en voldsom ekspansjon i Sverige de siste tiårene, og det forventes at den får fotfeste som hekkefugl også i Norge.

Les mer
Mitt grønne OsloMed Fugleteltet på miljøfestivalen Mitt grønne Oslo (03.06.2019)

Miljøfestivalen Mitt grønne Oslo gikk av stabelen lørdag 1. juni i Sofienbergparken i Oslo, og hadde mellom 5000 og 7000 besøkende. Parken var full av messetelt med 36 utstillere, stor scene med live musikk; alt med fokus på grønne miljøverdier. NOF OA var selvsagt tilstede med Fugleteltet.

Les mer
FlaggspettIkke bare fugl i lufta på Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo (27.05.2019)

Fuglenes dag 2019 ble avholdt søndag 26. mai ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets Venner. Det blåste kraftig, og det ble vurdert å måtte avbryte arrangementet. Men vi kjørte programmet med ødelagt foredragstelt.

Les mer
GråspurvNOF OA gir ut hefte om fugler og fuglelokaliteter i Oslo (15.05.2019)

Som et ledd i fokusering på urban fuglekikking har NOF OA gitt ut en trykksak på 28 sider i lommeformat. Det rikt illustrerte heftet heter Et annerledes Oslo, og beskriver 26 urbane lokaliteter i Oslo og 61 fuglearter. På siste oppslag er en artsliste hvor man krysser av hva man har sett og hørt av fugl i storbyen.

Les mer
BlåmeisungeInformasjon om fugleunger (25.04.2019)

Våren 2018 gikk NOFs naturvernrådgiver Martin Eggen ut med informasjon om ikke å ta med seg fugleunger hjem. Selv om mange har fått med seg meldingen, aner ikke folk flest hva de skal gjøre med en «forlatt» fugleunge.

Les mer

Nyhetsarkiv