Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

JordugleHva skjer med våtmarkene ved Evenes? (06.08.2019)

Stortinget vedtok 15. november 2016 langtidsplanen for forsvaret. Denne la opp til en utvidelse av aktiviteten ved Evenes lufthavn i Nordland, og en reguleringsplan har allerede vært på høring. De nye funksjonene på Evenes flystasjon vil medføre nye utfordringer for de mange naturreservatene som omgir flyplassen.

Les mer
JordugleFokus på naturmangfoldet, takk, Vestvågøy kommune! (04.06.2019)

I et omfattende innspill til Vestvågøy kommunes arealplan har NOF og Naturvernforbundet bedt om at de globalt viktige fugleområdene på øya ikke kompromitteres, og at våtmarkene hensynstas. Men skal kommunens naturforvaltning gis et løft, vil en kommunedelplan for naturmangfold være et must!

Les mer
teiste på svabergÅrsmøte 2019 (10.05.2019)

Saken og årsmøtedokumentene er oppdatert etter årsmøtet. Vi innkaller med dette alle våre medlemmer til årsmøte i NOF avd. Nordland på Støtt i Meløy kommune lørdag 25. mai 2019 kl. 15.00. Her finner du alle dokumenter i sakens anledning.

Les mer
LappspurvØnsker å ofre myra for vindkraft (16.04.2019)

Andmyran Vind AS har konsesjon til å bygge og drive et vindkraftverk i Andøy kommune i Nordland fylke, og har søkt om utsatt frist for idriftsettelse og forlenget anleggskonsesjon. Tillatelse til nedbygging av verdens mest karbonrike naturtype på fuglerike Andøya burde aldri vært gitt i utgangspunktet, og NOF ber NVE innstendig om ikke å gi utsatt frist.

Les mer
TeistekyllingMinkfrie teistekasser (14.04.2019)

Rugekasser for teist er ikke helt uvanlig i Nordland. Kassene på bildene er på Muddvær i Vega, og ser ut til å være minksikre. Hvis du har nausttomt eller annen eiendom nært havet kan du også bli husvert for teisten.

Les mer
svartbakMåkekoloni lagt i grus? (12.04.2019)

Rasmussens anlegg ønsker å utvide sitt masseuttak av grus på Torvøya i Flakstad (Lofoten). Dette er vi i utgangspunktet positive til, men ikke uten konsekvensutredning og nødvendige avgrensninger. Kommunen har ikke satt krav om konsekvensutredning. Lofotens natur er kanskje ikke så verdifull?

Les mer

Nyhetsarkiv