Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

SandloVil ha oppdrett som nærmeste nabo til foreslått verneområde i Hamarøy (06.12.2019)

En bærekraftig utvikling krever at vi i tiden fremover gjør grep som gir naturen pusterom. Eller rettere sagt: baserer næringsvirksomheten på aktiviteter som går i null eller pluss for synkende fuglebestander. Likevel foreslår oppdrettsselskapet Cermaq en etablering ved et særlig viktig fugleområde i Hamarøy i Nordland, attpåtil med et foreslått marint verneområde som nærmeste nabo.

Les mer
SteinskvettSkudd for baugen for særlig naturfiendtlig oppdrett (20.11.2019)

Oppdrettsnæringen påfører kystmiljøet nye belastninger, og sliter med omdømmet. Kjell A. Lorentsen og Gigante Salmons prosjekter er særlig ødeleggende: å flatsprenge øyer og holmer i vår ytre skjærgård reduserer ikke det økologiske avtrykket. Nå kan det være stopp for ett av prosjektene, nemlig Verholmen i Meløy, Nordland.

Les mer
svartbakHadsel kommune ønsket grustak i sjøfuglkoloni - vedtaket gjort ugyldig av Fylkesmannen i Nordland (31.10.2019)

NOFs lokallag i Vesterålen klaget tidligere i år på en etablering av grustak midt i en hekkekoloni med ulike typer måker. Nå foreligger tilbakemelding fra Fylkesmannen i Nordland, som gir NOF medhold i klagen.

Les mer
SandloFlakstad Norges første arealnøytrale kommune – resten av Lofoten må følge etter (10.10.2019)

Den nye posisjonen i Flakstad, bestående av Flakstad Senterparti og Flakstad SV, har i samarbeidsavtalen for denne kommuestyreperioden kommet flere innspill fra NOF og Naturvernforbundet i møte. Målet om arealnøytralitet er særlig gledelig!

Les mer
MyrsnipeAndmyran vindkraftverk – kampen for myra fortsetter! (11.09.2019)

Argumentasjon om naturverdiene ved Andmyran vindkraftverk biter ikke på Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som nylig gav tiltakshaver utsatt igangsettelsesfrist. Selv om flere og flere ser at landbasert vindkraft er kraftig på kollisjonskurs med rasjonell arealplanlegging og naturhensyn, insisterer NVE på at myra på Andøya skal bli et åsted for vindkraft.

Les mer
Jon FjeldsåVerdensberømt ornitolog til Bodø - Naturlig Helaften med Jon Fjeldså (27.08.2019)

Fugler fascinerer, men hva er deres opphav, og hvordan har de klart å spre seg over hele kloden? I storbyer, i ørken og i isøde. De er rett og slett blant de mest tilpasningsdyktige og suksessfulle skapningene vi har. Få vet mer om dette en Jon Fjeldså, og i september kan du oppleve ham i Bodø.

Les mer

Nyhetsarkiv