Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

TornskateØstlig invasjon og mange sjeldenheter - Fugleåret 2019 er oppsummert (17.01.2020)

Når fugleåret 2019 i Lofoten skal oppsummeres må vi trekke frem de store mengdene med røde, gule og grå båndkorsnebber som fylte opp plantefelt over hele Lofoten. Men året bød også på andre overraskelser, selv om høsten nok vil bli husket som relativt fuglefattig.

Les mer
Havsvale flyrHva er egentlig selve julefuglen i Nordland? (26.12.2019)

Hva er julefuglen her i Nordland? Den staselige røde dompapen, eller den stilige og fargerike gulspurven, som liker seg godt i julenek? Selv tenker jeg like ofte på en annen art nå rundt juletider. Hos denne arten forlater ungene reiret rundt juletider. Tanken på at de akkurat nå sitter i reirhulene og er klare til å forlate reiret midt i mørketida er ganske fantastisk.

Les mer
SandloVil ha oppdrett som nærmeste nabo til foreslått verneområde i Hamarøy (06.12.2019)

En bærekraftig utvikling krever at vi i tiden fremover gjør grep som gir naturen pusterom. Eller rettere sagt: baserer næringsvirksomheten på aktiviteter som går i null eller pluss for synkende fuglebestander. Likevel foreslår oppdrettsselskapet Cermaq en etablering ved et særlig viktig fugleområde i Hamarøy i Nordland, attpåtil med et foreslått marint verneområde som nærmeste nabo.

Les mer
SteinskvettSkudd for baugen for særlig naturfiendtlig oppdrett (20.11.2019)

Oppdrettsnæringen påfører kystmiljøet nye belastninger, og sliter med omdømmet. Kjell A. Lorentsen og Gigante Salmons prosjekter er særlig ødeleggende: å flatsprenge øyer og holmer i vår ytre skjærgård reduserer ikke det økologiske avtrykket. Nå kan det være stopp for ett av prosjektene, nemlig Verholmen i Meløy, Nordland.

Les mer
svartbakHadsel kommune ønsket grustak i sjøfuglkoloni - vedtaket gjort ugyldig av Fylkesmannen i Nordland (31.10.2019)

NOFs lokallag i Vesterålen klaget tidligere i år på en etablering av grustak midt i en hekkekoloni med ulike typer måker. Nå foreligger tilbakemelding fra Fylkesmannen i Nordland, som gir NOF medhold i klagen.

Les mer
SandloFlakstad Norges første arealnøytrale kommune – resten av Lofoten må følge etter (10.10.2019)

Den nye posisjonen i Flakstad, bestående av Flakstad Senterparti og Flakstad SV, har i samarbeidsavtalen for denne kommuestyreperioden kommet flere innspill fra NOF og Naturvernforbundet i møte. Målet om arealnøytralitet er særlig gledelig!

Les mer

Nyhetsarkiv