Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

SandloFlakstad Norges første arealnøytrale kommune – resten av Lofoten må følge etter (10.10.2019)

Den nye posisjonen i Flakstad, bestående av Flakstad Senterparti og Flakstad SV, har i samarbeidsavtalen for denne kommuestyreperioden kommet flere innspill fra NOF og Naturvernforbundet i møte. Målet om arealnøytralitet er særlig gledelig!

Les mer
MyrsnipeAndmyran vindkraftverk – kampen for myra fortsetter! (11.09.2019)

Argumentasjon om naturverdiene ved Andmyran vindkraftverk biter ikke på Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som nylig gav tiltakshaver utsatt igangsettelsesfrist. Selv om flere og flere ser at landbasert vindkraft er kraftig på kollisjonskurs med rasjonell arealplanlegging og naturhensyn, insisterer NVE på at myra på Andøya skal bli et åsted for vindkraft.

Les mer
Jon FjeldsåVerdensberømt ornitolog til Bodø - Naturlig Helaften med Jon Fjeldså (27.08.2019)

Fugler fascinerer, men hva er deres opphav, og hvordan har de klart å spre seg over hele kloden? I storbyer, i ørken og i isøde. De er rett og slett blant de mest tilpasningsdyktige og suksessfulle skapningene vi har. Få vet mer om dette en Jon Fjeldså, og i september kan du oppleve ham i Bodø.

Les mer
FjellvåkHva skjer med våtmarkene ved Evenes? (06.08.2019)

Stortinget vedtok 15. november 2016 langtidsplanen for forsvaret. Denne la opp til en utvidelse av aktiviteten ved Evenes lufthavn i Nordland, og en reguleringsplan har allerede vært på høring. De nye funksjonene på Evenes flystasjon vil medføre nye utfordringer for de mange naturreservatene som omgir flyplassen.

Les mer
JordugleFokus på naturmangfoldet, takk, Vestvågøy kommune! (04.06.2019)

I et omfattende innspill til Vestvågøy kommunes arealplan har NOF og Naturvernforbundet bedt om at de globalt viktige fugleområdene på øya ikke kompromitteres, og at våtmarkene hensynstas. Men skal kommunens naturforvaltning gis et løft, vil en kommunedelplan for naturmangfold være et must!

Les mer
teiste på svabergÅrsmøte 2019 (10.05.2019)

Saken og årsmøtedokumentene er oppdatert etter årsmøtet. Vi innkaller med dette alle våre medlemmer til årsmøte i NOF avd. Nordland på Støtt i Meløy kommune lørdag 25. mai 2019 kl. 15.00. Her finner du alle dokumenter i sakens anledning.

Les mer

Nyhetsarkiv