Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Månedens bilde og funn august 2017
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Månedens bilde og funn august 2017

(11.10.2017)

Vi gratulerer Petter Thornes med månedens bilde for august. Bilde av fem storlom er tatt i Lindåstraktene i begynnelsen av august. En sjelden ansamling av storlom for Hordaland å være.

Storlom

(Opphavsrett: Petter Thornes) Større bilde

Månedens bilde

Storlom er sammen med smålom de eneste lomartene som hekker regelmessig i Norge. Den foretrekker som regel store, vegetasjonsfrie og dype vann. Storlom er hekkefugl i hele Norge, helst i innlandet og til fjells, men kan også slå seg til nær kysten. Er det lite fisk i vannet den hekker i finner den næring på sjøen eller i nærliggende vann. Storlommen tar vesentlig fisk, men kan også ta muslinger, krepsdyr og ormer. Ungene kan spise store mengder med rumpetroll. 

Fuglene på bildet er i flott sommerdrakt. Om vinteren forsvinner den svarte strupeflekken,  buken og halsen blir helt hvit, ryggen mer svartaktig. 

Storlommen er en grasiøs fugl når den ligger på vannet, noe bildet viser med tydelighet. Er du så heldig å få høre storlommen rope en mørk sommerkveld, da føler du deg virkelig i villmarken.

Månedens funn

Månedens fugl i August ble en turteldue som hadde tilhold på Trodlahaugen på Stord 28/8-2/9. Fuglen ble funnet av Gaute Kvalnes.


emneord Emneord: Månedens bilde og funn i Hordaland