Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Hordaland

 Velkommen til Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen:

www.fuglar.no

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

BoltitVellykket Årsmøtehelg på Liset (19.06.2019)

For andre år på rad valgte styret i NOF Hordaland å legge årsmøtet til Liseth i Edifjord. Som i fjor ble det en suksess, med mange oppmøtte og strålende forhold for fuglekikking. Liseth ligger i randen av Hardangervidda, og deltakerne fikk se de fleste fjellfuglene våre i løpet av helgen.

Les mer
FiskemåkeHekkingen til fiskemåka reddet - Et eksempel til etterfølgelse (20.05.2019)

Fiskemåkene som hekker på byggeplassen der gamle odontologibygget ved Universitetet i Bergen stod, har ved hjelp av velvillige entrepenører og byggeiere fått reiret flyttet. Slik kan hekkingen fortsette, noe vi er glade for! Vi håper dette eksemplet kan være til inspirasjon.

Les mer
VipeOfrar vi vipa for å redde klimaet? (12.05.2019)

Talet på viper er dramatisk redusert dei siste åra og fuglen hekkar ikkje lenger der han før var talrik. I fleire kommunar i Hordaland er han borte, og mange, både bønder og oss andre som har opplevd vipesongen om våren, er i ferd med å miste noko viktig. Men enkelte bønder kjempar for å redde vipa

Les mer
LisethÅrsmøtepåmelding (10.05.2019)

Bli med til Hardangervidda i midten av juni! NOF Hordaland avholder sitt årsmøte på Liseth i Eidfjord 15. juni, og inviterer fugleinteresserte i hele fylket til å komme. Foruten årsmøte blir det quiz og sosialt samvær denne helgen, og vi satser på mange fine fugleopplevelser i felten.

Les mer
SvartspettNorges beste spette-li? (09.04.2019)

Helleskår i Odda er en god plass for spettefugler, og i dag ble en svartspett hunn observert. Det var den åttende spettearten for lokaliteten, som også innebærer at alle de norske spettene er funnet her. Den lokale sjeldenheten ble dessuten den første fotodokumenterte svartspetten i fylket noensinne.

Les mer
NOF logoI helgen passerte NOF avd. Hordaland 700 medlemmer! (02.04.2019)

Siden nyttår har NOF avd. Hordaland fått nye medlemmer hver uke – 59 fugleentusiaster har meldt seg inn i foreningen. Medlemmene er fordelt på de tre lokallagene: Bergen, Hardanger og Sunnhordland.

Les mer

Nyhetsarkiv