Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Aust-Agder
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Aust-Agder

www.agderfugl.net (til hjemmeside)

 

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

TiurSpennende temakveld på Grimstad vertshus! (16.02.2020)

Torsdag 13. februar inviterte NOF avd. Aust-Agder til en spennende temakveld i Grimstad. Kveldens foredragsholder, Vidar Selås, lokket 28 spente tilhørere med sitt foredrag «Bestandsvariasjoner hos skogshøns».

Les mer
FiskemåkeNei til «natur light»! (11.02.2020)

I Agderposten 7. februar kan man lese at rådmannen i Arendal anbefaler «camping light» når politikerne skal regulere delen av Hoveodden som ikke er innlemmet i Raet nasjonalpark. «Camping light» fører fort til «natur light», og det er Norsk Ornitologisk Forening avd. Aust-Agder imot! Vi mener naturmangfoldet i dette flotte området bør vernes om og skjermes fra økt aktivitet.

Les mer
muserapportMuserapport – for fuglefolk som liker å ligge litt i forkant! (08.02.2020)

Hvert år lurer vi på om det blir en vellykket hekkesesong for uglene vi har hengt opp kasser til, og hvert år «må vi bare vente og se.» Men kanskje må vi ikke det? I Vidar Selås’ muserapport kan fuglefolk lære mer om noe av bakgrunnen for svingningene i musebestandene som er så viktige for mange av rovfuglene våre. Greier du å gjøre to ting på en gang når du er ute i skogen: både sjekke frø og fugl?

Les mer
GråmåkeSjøfugl i sikte i Bliksund (28.01.2020)

NOF avd. Aust-Agder innledet årets turprogram da Jan Michaelsen tok i mot fuglefolket i Bliksund i Høvåg 26. januar. Været var ikke så ille som man kunne frykte og fuglene var ikke så mange som man kunne håpe. De 6 NOF-medlemmene hadde på grunn av det første og på tross av det siste en fin dag i det fri.

Les mer
FjellrypeSjeldent besøk på Tromøya! (05.01.2020)

Det hender man ser malplasserte kritthvite fjærballer på snøløse øyer langs sørlandskysten om vinteren, og da er det som regel lirypa som har tatt seg en tur. Overraskelsen var derfor stor da Frode og Fredrik Steffensen varslet om en fjellrypestegg på Bottstangen på Tromøya 4. januar! Denne arten må man vanligvis betraktelig mange flere meter over havet for å finne!

Les mer
svane67 arter for vinnerne av årets fuglerace! (04.01.2020)

Å ha fuglerace 1. januar har blitt en kjærkommen tradisjon også for medlemmer av NOF avd. Aust-Agder, og 25 ivrige fuglekikkere fordelt på 7 lag registrerte totalt 80 forskjellige arter i løpet at de lyse timene av årets første dag.

Les mer

Nyhetsarkiv