Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning

Naturforvaltning

Siste nytt

havelleFra Tanamunningen til Ramsar - internasjonal overvåking av mudringsplaner nødvendig (10.12.2019)

NOF har siden 2016 engasjert seg mot planene om en omfattende mudring i Tanamunningen naturreservat og Ramsar-område. Tusenvis av våtmarks- og sjøfugler er tidvis samlet i reservatet. Planene er såpass alvorlig at NOF har valgt å informere Ramsarkonvensjonen om situasjonen.

Les mer
HavørnKrever at forlenget konsesjon til Smøla vindkraftverk trekkes tilbake (03.12.2019)

Et av de mest omdiskuterte og største feilstegene i norsk vindkraftutbygging – Smøla vindkraftverk – er gitt forlenget konsesjonsperiode uten at saken er sendt på høring. Naturvernforbundet, Norsk Ornitologisk Forening og Den Norske Turistforening krever at tillatelsen blir trukket tilbake.

Les mer
FjellvåkVindkraft ute av kontroll - storrengjøring påkrevd! (25.11.2019)

NOF har sammen med andre natur- og friluftslivsorganisasjoner nylig sendt en liste med krav til regjeringens gjennomgang av konsesjonsbehandlingen for vindkraft på land. Vindkraftas omfattende og ødeleggende påvirkning på naturen kan ikke fortsette.

Les mer
SandsvaleSandsvalene i Hemne kommune får hjelp (19.11.2019)

Sandsvala har i lengre tid opplevd en bestandsreduksjon. Som følge av dette ble den i 2015 rødlistet i kategorien «nær truet». Vi kan gjøre tiltak for å hjelpe sandsvalene, men da må vi vite hvor koloniene er, og kartlegge eventuelle trusler. Dette tok NOFs lokallag i Hemne i Trøndelag konsekvensen av i 2019. Kanskje noe å følge opp andre steder i landet?

Les mer
AlkeHavvind gir fuglene nye utfordringer (04.11.2019)

Store naturinngrep, neglisjering av naturverdier og manglende kunnskap har preget utbyggingen av landbasert vindkraft. Er det grunn til å tro at energimyndighetene vil gå mer varsomt frem til havs? NOF har svart på regjeringens høring om havvind.

Les mer
HavsuleSjøfugldød og plast (04.11.2019)

Det er estimert at plast på verdensbasis dreper 1 million sjøfugler. I en artikkel i Nature (Scientific Reports 2019) beskrives en studie av relasjonen mellom dødelighet hos sjøfugler og mengden plast de har spist. Ballonger på avveie er særlig skadelig for fugler.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International