Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Kommentarer til «To millioner observasjoner passert!»

Kommentarer til «To millioner observasjoner passert!»

Mandag 1. juni ble observasjon nummer to million lagt inn i Artsobservasjoner. Fuglene er ekstremt godt representert i databasen, og står i dag for mer enn 86% av alle funnene! Datamaterialet er svært viktig for kunnskapsbasert forvaltning av norsk natur fremover.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Forum

Det burde vært et diskusjonsforum tilknyttet www.artsobservasjoner.no. Jeg tror mange sitter inne med spørsmål tilknyttet f.eks identifisering, taksering, skjerming av arter og lokaliteter, avgrensing av lokaliteter og lignende. Kommer det noe slikt?

bjv (20.07.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Enig!

Kunne også vært et generelt diskusjonsforum på denne siden også.

Rune Halbjørn Jensen (20.07.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Fugleforum.no

Tidligere i år åpnet fugleforum.no som er et diskusjonsforum for alle fugleinteresserte.

Jon Olav Larsen (24.07.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Kunnskapsbasert forvaltning

Artsportalen bidrar sikkert til en mer kunnskapsbasert forvaltning. Men i mine øyne er det temmelig naivt å tro at det vil være noe avgjørende bidrag i fuglevernarbeidet. Mye av det som ligger i Artsportalen i dag er en endeløs repetisjon av observasjoner på de samme lokaliteter. For mange arter har det lenge vært tilstrekkelig kunnskap; problemet er manglende vilje hos besluttende myndigheter til å prioritere naturverdiene. Det er her organisasjonene må sette inn trykket, og ikke minst må det bygges en organisasjon som har dette som sitt primære fokus.

Thor Erik Jelstad (22.07.2009)

Ny kommentarSvar på denne