Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap

Fuglekunnskap

Siste nytt

RødstrupesangerRødstrupesanger-revisjon klar: oppsummering av funnmasse og ID-kriterier (08.05.2019)

NSKF har nylig ferdigstilt arbeidet med å revurdere funn av rødstrupesanger i Norge. Dette fordi arten er foreslått splittet i tre distinkte arter. Av totalt 107 funn i Norge t.o.m. 2018 kan 32 funn kategoriseres som rødstrupesanger, 4 som rødbrystsanger og de øvrige i ubestemte kategorier.

Les mer
StorspoveVerdens storspovedag – 21. april (12.04.2019)

Storspove er Årets fugl i Norge i 2019. Men det er ikke kun her til lands at det rettes fokus på storspoven. Det pågår ulike prosjekter på arten i flere europeiske land. Arten er også valgt som Årets fugl 2019 i Nederland. Og visste du at arten siden 2017 har fått sin egen merkedag?

Les mer
StorspoveStorspove – hekkesesongen er like rundt hjørnet (04.04.2019)

Vårtrekket av storspove er godt i gang! NOF håper at så mange som mulig kan bidra med opplysninger om Årets fugl 2019, og at dere rapporterer funnene slik at vi kan få oppsummert kunnskapen som er innsamlet i løpet av året.

Les mer
OseanstormsvaleWilsonstormsvalen får nytt norsk navn: oseanstormsvale (05.03.2019)

I den siste oppdateringen av verdenslisten som Norsk navnekomite for fugl (NNKF) følger, Clementslista, deles nå stormvalefamilien (Hydrobatidae) i to familier i det fem slekter skilles ut i en ny familie (Oceanitidae). NNKF har gitt den nye familien det norske navnet oseansvalefamilien.

Les mer
Stellerand (foto: Tomas Aarvak)Vinterforekomst av stellerand i Varanger dokumentert (22.02.2019)

Et varmere klima og mindre havis medfører økt menneskelig aktivitet i nordområdene. Mer oljeutvinning og skipstrafikk i nord gir økt risiko for oljeutslipp. Et nytt NOF-studium undersøker fordelingen av stellerand i Varanger gjennom vinteren, og tilfører viktig kunnskap i planleggingen av oljevernberedskap i området.

Les mer
PerleugleFå en ugle i kassa – delta i Oppdrag fuglekasse! (07.02.2019)

Perleugla er en av våre minste ugler, og er hyggelig leieboer å få i fuglekassen. Spesielt tallrik er den når det er mange mus å fange i skogen, og i slike år kan boligmangelen være stor. Da er det fint å hjelpe ugla ved å bygge kasse til den.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International